POSKYTOVANÉ SLUŽBY

Příprava na kojení
před porodem
Laktační poradenství v šestinedělí
Poradenství po císařském řezu či předčasném porodu
Laktační poradenství od prvního přisátí až po odstav
Laktační poradenství „JINAK“
Tandemové kojení

Příprava na kojení před porodem

Mnoho žen po porodu svého dítěte zjišťuje, že ač je kojení přirozené, nemusí být začátky úplně jednoduché. Proto v rámci svého poradenství nabízím 2 hodinovou konzultaci věnovanou přípravě na kojení. Tato konzultace je určená jak pro nastávající maminky, tak i pro tatínky dětí. V rámci setkání bude prostor i pro Vaše dotazy, připravíme se na nejčastější úskalí, která začátky kojení provází.

V rámci této služby nabízím zdarma telefonickou konzultaci po porodu v případě potřeby.

Tuto službu jsem schopna rozšířit o tipy u vícečetného těhotenství – Kojím dvojčata, vícerčata

,, Ke kojení potřebuješ dítě a prsa.“

Laktační poradenství v šestinedělí

U poradenství v šestinedělí nabízím návštěvu již v porodnici nebo v prvních dnech doma. Laktační poradenství nemusí řešit pouze nějaký konkrétní problém, ale může ženu matku ujistit, že dělá vše správně a případně ukázat nějaké tipy (kojící polohy, komfort při kojení, atd.)

Laktační poradenství po císařském řezu či předčasně narozené miminko

Toto jsou vždy velmi náročná období pro matku i miminko. Kojení je to nejlepší pro tyto situace, ale zároveň ne úplně jednoduché. Cílem této služby je maximální podpora ženy, aby neztratila sílu a odhodlání kojit.

Laktační poradenství od prvního přisátí až po odstav/samoodstav

Kdykoli během doby, kdy se dítě kojí může nastat něco, co ženu matku může překvapit (kojení a příkrmy, první zoubky, bojkot kojení, návrat do práce a odstříkání mléka, lahvičky, skladování mléka, atd.)

Dalším často těžkým krokem je buď téma samoodstavu nebo i odstavu dítěte. To je velmi citlivé téma nejen pro matku, ale zejména pro kojící se dítě. Hledáme společně cestu jak odstavení dítěte provést respektujícím způsobem pro oba.

Laktační poradenství „JINAK“

Speciální služba pro mámy a jejich děti, když je najednou vše jinak. Máma se v rámci své cesty, kdy se seznamuje v prvních letech se svým dítětem může dostat do situace, že je na vše sama a že jí nikdo nerozumí. Může nabýt dojmu, že si nemá o tom všem s kým promluvit. Proto jsem tady já a společný čas třeba v kavárně, na hřišti nebo kdekoli, kde si o čemkoli můžeme promluvit.

Kojení ovlivňuje v životě ženy více než si můžeme myslet a proto témata jsou na tomto setkání nevyčerpatelná (komfort matky při dlouholetém kojení, sexuální život kojící ženy, atd.).

Tandemové kojení

Do rodiny přijde další miminko a já stále kojím prvorozené…

Co teď? Je potřeba starší dítě odstavit?

Ne, kojíme v tandemu. Vše si řekneme na schůzce ohledně tandemového kojení.